Dakpannen

Tegenwoordig kunt u veel huizen met dakpannen zien. Een dakpan is een stuk gebakken klei of gevormd beton en geeft de dakbedekking een bepaalde uitstraling. Ook het dakonderhoud zal dan anders zijn. Een dakpan wordt op het dak van een huis gelegd. Bij een houten dak wordt er eerst van panlatten een latwerk gemaakt. Op dit latwerk kunnen vervolgens de pannen worden gelegd. Wanneer het hele dak is gelegd, zullen de pannen een aansluitend geheel vormen. De dakpannen overlappen elkaar en dat zal er voor zorgen dat uw dak water- en winddicht is. De productie van dakpannen gebeurt tegenwoordig machinaal. Vroeger ging dat natuurlijk anders, waarbij de klei gebakken werd door de mensen. Lees pagina prijzen voor meer informatie over de prijzen die een dakdekker in rekening brengt.

Wat zijn de dakdekker kosten?

Maak gebruik van onze offerte service om in contact te komen met lokale dakdekkers. Laat uw gegevens achter en kom direct in contact met dakdekkersbedrijven. Deze dienst wordt u gratis en vrijblijvend aangeboden.

Dakpannen fabriekswerk
Vandaag de dag is het maken van dakpannen gewoon fabriekswerk. Er zijn verschillende soorten dakpannen. Zoals gezegd zijn er dakpannen van klein en beton. Er bestaat ook verschil in welk soort klei er wordt gebruikt. Er kan gemengde rivierklei worden gebruikt, maar ook westerwaldklei. In Nederland werd vroeger veelal gebruik gemaakt van dakpannen die gebakken waren. Tegenwoordig is juist de betonnen dakpan erg populair. Deze dakpannen hebben namelijk een groot voordeel. De betonnen dakpannen trekken niet krom. Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig om maat te maken. Ook zijn ze ecologisch beter, ze worden namelijk niet op hoge temperatuur gebakken. Wanneer u op zoek bent naar dakpannen, moet u verschillende overwegingen maken. Welke dakpannen wilt u graag? En welke kleur moeten ze hebben? Hoe moeten ze worden gelegd? Het zijn allemaal vragen waar u rekening mee dient te houden. Dit is natuurlijk anders als u bijvoorbeeld voor bitumen of zink kiest.

Kijk ook op pagina:
> Bitumen daken
> Zinken daken
> Voordelen dakdekker
> Nadelen dakdekker
> Kosten dakdekker
> Certificaten dakdekker
> Dakbeheer dakdekker
> Dak renoveren
> Dakdekker offertes