Leien daken

Leisteen wordt gebruikt voor dakbedekking. Het is een metamorf gesteente. Het wordt gekenmerkt door een dominante foliatie. Daardoor heeft leisteen een splijting. Veel kerken hebben een leistenen dak.

Maar het is ook mogelijk om een huis een leistenen dak te geven. Er zijn verschillende soorten leisteen. Leisteen kan dus gebruikt worden voor dakbedekkingen, maar werd ook voor nog een aantal andere zaken gebruikt. Zo werd leisteen ook gebruikt om er schrijfplankjes van te maken en leisteen werd ook wel eens gebruikt als onderdeel van een wapenuitrusting.

Wat zijn de dakdekker kosten?

Maak gebruik van onze offerte service om in contact te komen met lokale dakdekkers. Laat uw gegevens achter en kom direct in contact met dakdekkersbedrijven. Deze dienst wordt u gratis en vrijblijvend aangeboden.

Voor- en nadelen van leisteen
Leisteen kan dus worden gebruikt als dakbedekking en dat biedt een aantal voordelen. Leisteen kan immers gemakkelijk in kleine plakjes worden verwerkt waardoor u er creatief mee om kunt springen. Daarnaast laat leisteen geen water door en dat is natuurlijk belangrijk om lekker droog in uw huis te kunnen zitten. Veel daken kunt u moeilijk schoonmaken, met leisteen is dat niet het geval. Leisteen is namelijk eenvoudig schoon te maken.

Verder dient een dakdekker certificaten te hebben om echt goed werkt te leveren. Dit is echter niet wettelijk verplicht maar geeft wel extra zekerheid. Er zijn echter ook een aantal nadelen te noemen. Leisteen is namelijk niet erg slijtvast, het kan gemakkelijk afbrokkelen, leisteen is namelijk uit laagjes opgebouwd. De prijs van leisteen ligt erg hoog. Wanneer u van plan bent om een leistenen dakbedekking te nemen dient u er rekening mee te houden dat de prijs per vierkante meter erg hoog kan liggen. U krijgt weliswaar een mooi en een goed dak, maar ook een erg duur dak.

Kijk ook op pagina:
> Bitumen daken
> Voordelen dakdekker
> Nadelen dakdekker
> Kosten dakdekker
> Certificaten dakdekker
> Dakbeheer dakdekker
> Dak renoveren
> Dakdekker offertes