Daken van zink

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen. Een zinken dak is ook een optie. Zink wordt veel gebruikt in legeringen. Zo kan het dus ook op het dak van uw huis terecht komen. Zink heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het metaal heeft namelijk een blauwe kleur, maar kan flink heet en rood worden. Daarnaast is zink een zeer goede geleider. De prijs van een dakbedekking van zink is afhankelijk van uw huis en wensen; met name uw dakoppervlak. Om een inzicht in de kosten te krijgen kunt u het beste vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers.

Wat zijn de dakdekker kosten?

Maak gebruik van onze offerte service om in contact te komen met lokale dakdekkers. Laat uw gegevens achter en kom direct in contact met dakdekkersbedrijven. Deze dienst wordt u gratis en vrijblijvend aangeboden.

Voordelen zinken dak
Een zinken dak heeft een aantal voordelen. Zo is het gemakkelijk te onderhouden en wordt het gekenmerkt door een lange levensduur. Daarnaast is zink een gemakkelijk te bewerken materiaal. Daardoor kan het bij iedere woonstijl aansluiten. Dat zorgt er ook voor dat het gemakkelijk is voor een architect om er mooie en leuke dingen mee te doen. Zink is dankzij een patineerlaag zeer resistent. Het materiaal is daarnaast ook nog eens recyclebaar. Zink is ook een ideale dakbedekking voor thermische isolatie. Het zorgt ervoor dat de dakconstructie heel compact wordt.

Nadelen zinken dak
Er kleven ook nadelen aan een zinken dakbedekking. Zo is het erg duur om aan te schaffen. Daarnaast is zink erg moeilijk te isoleren. Een pannendak is namelijk veel gemakkelijker om te isoleren. Bij een zinken dak moet er een speciaal materiaal worden gebruikt om het dak goed te isoleren. Vaak kan een zinken dak alleen worden geïsoleerd door een dakdekker die hierin gespecialiseerd is.

Kijk ook op pagina:
> Bitumen daken
> Voordelen dakdekker
> Nadelen dakdekker
> Kosten dakdekker
> Certificaten dakdekker
> Dakbeheer dakdekker
> Dak renoveren
> Dakdekker offertes