Prijzen

Wanneer u een nieuw dak aan wilt schaffen, is dit een grote klus. Wanneer u uw huidige dak moet vervangen en er moet een nieuw dak worden geplaatst, gaat hier flink wat tijd in zitten. U kunt er dan voor kiezen om een bedrijf in te huren die dit voor u kan regelen. Het plaatsen van een nieuw dak gaat vaak ook gepaard met een flinke tijdsdruk, je bent afhankelijk van het weer. Het is natuurlijk gemakkelijker om een nieuw dak aan te leggen in plaats van dat u uw oude dak moet vervangen. Daarnaast zal het ook nog eens flink wat tijd schelen. Een dakdekker kan zowel een vervanging van een dak doen, als het plaatsen van een nieuw dak en vergeet de reparatie aan daken niet.

De prijzen voor het inhuren van een dakdekkersbedrijf:

  • Dakpannen: 30 euro en 70 euro per m2
  • Bitumen: 55 euro en 80 euro per m2
  • EPDM: 50 euro en 85 euro per m2
  • PVC: 45 euro en 70 euro per m2
  • Rieten: 85 euro en 105 euro per m2
  • Sedum/groen: 45 euro en 65 euro per m2

Vraag naar de exacte kosten bij een dakdekker om een goed beeld van de kosten te krijgen.

Dak isolatie
U kunt er ook voor kiezen om het dak te isoleren. Er zijn zelfs bouwmaterialen waarin dit standaard zit verwerkt. Het is dan mogelijk om te bouwen terwijl er ondertussen ook direct geïsoleerd wordt. Wanneer u een nieuw dak wilt laten plaatsen door een dakdekker, snapt u dat hij daar flink wat tijd aan kwijt zal zijn. Het plaatsen van een nieuw dak kost ongeveer €65 per vierkante meter.

Er zitten soms flinke verschillen in de kosten. Dat is met name afhankelijk van het materiaal van de dakbedekking. Maar ook de isolatie kan de prijs van een nieuw dak flink doen oplopen. Wanneer u een nieuw dak wilt, doet u er goed aan om dit uit te besteden aan een dakdekker.

Kijk ook op pagina:
> Dakbeheer dakdekker
> Voordelen dakdekker
> Nadelen dakdekker
> Dak renoveren
> Kosten dakdekker
> Certificaten dakdekker
> Dakdekker offertes