Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerwijzer.nl
Dakdekkerwijzer.nl

Asbest

Een dakdekker kun je om verschillende redenen inschakelen. Het kan zijn dat je schade hebt aan je dak door een storm of ander vervelend voorval. Het dak moet dan zo snel als mogelijk dicht en gerepareerd worden, echter kan het zijn dat er bij een eerste inspectie asbest geconstateerd wordt.

asbest verbod

Asbestdaken

Asbest is voor 1993 op tal van verschillende manieren gebruikt. Een van de plekken waar we asbest kunnen aantreffen is in het dak. De asbestdaken kunnen isolatiemateriaal hebben waarin asbest is verwerkt. Ook is het mogelijk dat er in het dakbeschot materiaal met asbest is gebruikt of asbestplaten om het geheel mooi af te timmeren.

Dakbeschot met asbest

Bij het dakbeschot is er ook regelmatig asbest gebruikt in het verleden. Het is goed om te weten of er ook asbest in jouw dakbeschot gebruikt is. Een eerste indicatie is de bouwjaar van de woning, als deze voor 1993 gebouwd is is de kans daar dat er asbest in het dak zit.

golfplaten asbest

De kosten?

Misschien denk je nu al aan de kosten van de asbestinventarisatie en mogelijk ook aan de kosten om het te laten verwijderen. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen om zo een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en ook de bijbehorende kosten. Daarnaast wordt er soms een asbest subsidie gegeven voor de verwijdering.

De asbest kosten!

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat de asbest kosten zijn of eigenlijk de kosten van het asbest verwijderen. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven om zo een goed beeld te krijgen van de kosten om je asbest weg te laten halen.

Lees ook:

> Informatiepunt Leefomgeving (IPLO)
> Rijksoverheid
> Arboportaal
> Stichting Ascert
> Landelijk Asbestvolgsysteem

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vkamensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers