Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerwijzer.nl
Dakdekkerwijzer.nl

Dakreparatie uitvoeren

Lekt je dak of is deze na een hevige storm beschadigd? Dan is het belangrijk om snel in actie te komen. Met een dakreparatie kan je de meeste problemen effectief en snel oplossen. Een kleine herstelling is vaak al voldoende om je dak weer in een goede staat te krijgen. Hoe kan je je dak repareren? En hoeveel kost dit? Ontdek het hier!

Ga snel naar:
Dakreparatie: mogelijke opties
Dakreparatie kosten
Dak herstellen of renoveren?
Belangrijke aandachtspunten
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wanneer is een dakreparatie voldoende?

Daken krijgen veel te verduren, waardoor ze ook zeker niet ongeschonden blijven. Wanneer je schade opmerkt of een groter probleem aan je dak hebt, dan moet je dit snel laten repareren. Zo’n herstelling is geschikt in deze situaties:

 • Als de dakbedekking nog geen 15 à 20 jaar oud is.
 • Als de dakconstructie nog stevig en stabiel is.
 • Als het gaat om kleine, lokale schade aan het dak.
 • Als het dak al goed geïsoleerd is.

Is een reparatie voldoende voor jouw dak? Een ervaren dakdekker kan dat snel inschatten en je advies op maat geven. We brengen je graag in contact met verschillende dakbedrijven, waardoor je meerdere voorstellen kan vergelijken. Start hier je gratis aanvraag.

dakreparatie

 

Dakreparatie: mogelijke opties

Aan een dak kan van alles mis zijn. Ook zijn er veel verschillende dakvarianten en dat zorgt voor heel wat mogelijke dakreparaties. Hoe gaan dakdekkers te werk? Een kort overzicht:

 

1. Dakbedekking herstellen

Een gebarsten dakpan, een verouderde rieten bedekking of een losgekomen dakplaat; dit soort lokale schade komt vaak voor op een hellend dak. Op een plat dak kan er ook een scheurtje in de roofing of EPDM zitten. Het is dan meestal al genoeg om de dakbedekking lokaal te repareren om weer jaren door te kunnen.

 

2. Dakgoten vervangen

Een dakgoot kan na een lange tijd verstopt raken, verroesten of gaan lekken. Om vochtproblemen te voorkomen, vervang je snel deze kapotte dakgoten. Soms kan een specialist de dakgoten herstellen met een rubberen coating of tape. Zo’n herstelling is echter alleen voor de korte termijn en je zal vroeg of laat je dakgoot volledig moeten vervangen.

 

3. Daklekkage repareren

Een lekkage kan niet alleen bij een dakgoot voor komen. Soms krijg je een waterlek binnen in je woning en zal je een deel van het dak weer waterdicht moeten maken. Voor een scheurtje in de roofing of een versleten dakpan is een kleine herstelling voldoende. Kan je de schade niet op tijd repareren? Dan riskeer je de vorming van vochtplekken en schimmels in je woning.

 

4. Loodslabben herstellen

Loodslabben zijn de donkergrijze stroken op je dakbedekking die een dakspecialist langs dakkapellen, schoorstenen of ramen plaatst. Deze stroken hebben een isolerende en waterdichte werking en zijn dus erg belangrijk om te herstellen als ze beschadigd zijn. In bepaalde situaties laat je je daklood juist volledig vernieuwen.

 

Dakreparatie kosten

Een goed onderhouden en dak is cruciaal voor het behoud van de waarde en de veiligheid van je woning. De kosten voor dakreparatie variëren flink. De gemiddelde prijs hangt veel af van de grootte van de schade en het type dak. Hieronder enkele richtprijzen:

Type dakreparatieGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Dakbedekking herstellen€ 50 à 200 per m²
Dakgoot vervangen€ 30 à 70 per lopende meter
Daklekkage repareren€ 30 à 40 per uur
Loodslabben herstellen€ 100 à 150 per lopende meter

Wil je een exacte prijs voor je dakreparatie? Vraag dan zeker prijsvoorstellen aan bij verschillende dakbedrijven. Het advies en de prijs kunnen namelijk verschillen van de ene specialist tot de andere. Ontvang hier gratis offertes voor dakreparatie!

 

dakreparaties

 

Dak herstellen of renoveren?

Het is belangrijk om regelmatig je dak te controleren zodat je snel kan ingrijpen. Zo heb je in de meeste gevallen geluk en is een simpele herstelling al genoeg. Is de laatste check al een tijdje geleden en lijkt het beter om je hele dak te vernieuwen? Dan heb je verschillende opties om jouw dak te vervangen:

 

OPTIE 1 = dak herstellen

Kleine reparaties zijn vaak genoeg om verdere problemen te vermijden. Het beschermt je huis tegen wateroverlast, vochtproblemen en je behoudt een goede isolatiewaarde. Met degelijk onderhoud kan je kleine problemen snel behandelen. Is je dak nog in een goede staat, dan is er zeker geen grote investering nodig om je volledig dak te vernieuwen.

 

OPTIE 2 = dak renoveren

Heb je al een tijdje geen onderhoud meer gedaan aan je dak en is het dak sterk verouderd? Dan is het risico op grotere problemen aanwezig. Wanneer je dakconstructie door vocht of houtrot wankel is, grijp je beter volledig in. Ook roofing met meerdere scheuren of blaasvorming kan je niet meer lokaal herstellen. Bij een groot risico is het aangeraden om je dak volledig te renoveren.

 

Kan ik zelf mijn dak repareren?

Een kleine reparatie aan een dakgoot, loodslab, … kan je zeker zelf uitvoeren. Toch kan je een dakreparatie beter laten uitvoeren door een dakdekker als het werk te gevaarlijk is. Zo’n expert heeft de kennis en ervaring om je dak op een duurzame manier te herstellen. Kom in contact met een expert via onze offertedienst.

 

Belangrijke aandachtspunten

Laat je dakwerken uitvoeren aan je woning? Dan zijn er een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Het gaat bijvoorbeeld om:

 

 • Asbest herkennen: tijdens een kleine of grote reparatie kan je asbesthoudende materialen tegenkomen. Beschadigde daken kunnen gevaarlijke asbestdeeltjes vrijlaten in de omgeving. Het is in zo’n scenario verplicht om asbest te verwijderen en je dak grondig te vernieuwen.
 • Dakisolatie: heb je kleine dakproblemen en is jouw dak niet goed geïsoleerd? Overweeg dan een grotere renovatie. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. Je dak is weer hersteld én je geniet van een constantere binnentemperatuur en een lagere energiefactuur.
 • Onderhoud en inspectie: laat je dak op tijd inspecteren en onderhouden. Een dakreiniging doe je idealiter jaarlijks. Daarnaast kan je bepaalde voorzorgsmaatregelen treffen. In een groene omgeving kan je je dak bv. met een dakgootrooster extra goed beschermen.

 

 

Vind een ervaren dakspecialist!

Om zeker te zijn van de juiste analyse en een correcte reparatie, schakel je een ervaren dakdekker in. Je profiteert zo van vele voordelen en je hoeft zelf geen risico te nemen op je dak. Door het onderstaande formulier in te vullen, kom je in contact met verschillende dakbedrijven:

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vkamensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakdekkers