Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerwijzer.nl
Dakdekkerwijzer.nl

Schoorsteenveger prijs

De prijs van het reinigen van de schoorsteen is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan: locatie, vervuilingsgraad, het aantal rookkanalen en met welke methode er gereinigd moet worden. Ga voor een regelmatige reiniging omdat dat goed is voor je veiligheid en je portemonnee.

schoorsteen

Kosten schoorsteen vegen

De kosten voor het reinigen van één schoorsteen ligt tussen de €55 en €100 euro per rookkanaal. Wanneer de schoorsteen erg vervuild is of er een vogelnest is gevestigd wat verwijderd moet worden, dan ligt de prijs hoger.

De jaarlijkse verplichte reiniging van een centraal stooktoestel, inclusief schoorsteen ligt gemiddeld tussen de €75 en €150 euro.

Prijzen van verschillende soorten schoorsteen reiniging

De onderstaande bedragen zijn gemiddelde prijzen voor de soort reiniging.

 • Een rookkanaal: de prijs voor het reinigen van 1 kanaal ligt tussen de €55 tot €100 euro
 • Meerdere rookkanalen: de prijzen voor het reinigen van meerdere kanalen is goedkoper (per rookkanaal)
 • Volledige reiniging stooktoestel inclusief schoorsteen: is ongeveer €75 tot €150 euro.
 • Camera inspectie: de kostprijs van een interne controle met behulp van een camera kost ongeveer €95 euro
 • Vervoerskosten: afhankelijk van de afstand van je woonplaats worden er vervoerskosten in rekening gebracht. Je kunt uitgaan van €0,50 euro per kilometer
 • Onderhoudscontract: de prijs per reiniging ligt lager met een onderhoudscontract. De prijzen hiervan zijn verschillend

Redenen om je schoorsteen te reinigen

 • Efficiënter: een schoorsteen wat gereinigd is leidt tot lagere stookkosten
 • Kans op brand verkleint: de kans op schoorsteenbrand daalt zienderogen
 • Verplicht: in Nederland is het niet verplicht om je schoorsteen te reinigen, maar sommige huurcontracten en verzekeringsmaatschappijen kunnen het je verplichten
 • Milieuvriendelijker: met een goed gereinigd schoorsteen zorg je ook nog eens voor het milieu omdat je minder milieuonvriendelijke stoffen laat uitstoten

Centraal stooktoestel of individueel stooktoestel

Zowel bij een centraal stooktoestel als bij een individueel stooktoestel is het reinigen vanuit de Nederlandse overheid niet verplicht. Echter is er tussen de twee soorten stooktoestellen een verschil.

 1. Centraal stooktoestel
  Je schoorsteen is aangesloten op een stooktoestel voor centrale verwarming op vaste brandstof, stookolie of gas. Het reinigen is niet verplicht, maar wel aan te raden. Het reinigen van de schoorsteen is namelijk een onderdeel van het centrale stooktoestel. De reiniging mag alleen uitgevoerd worden door een specialist.
 2. Individueel stooktoestel
  Je schoorsteen maakt geen deel uit van de centrale verwarming. Ook in dit geval is het niet verplicht om je schoorsteen te reinigen. Echter kan de verhuurder of de verzekeringsmaatschappij jou opleggen om het wel te doen. Dit in verband met dat goed onderhoud minder defecten veroorzaakt.

Wanneer je je schoorsteen laat reinigen door een daarvoor bevoegd persoon krijg je na het reinigen een zogenaamde attest. Dit is een bewijs wat je aan je verzekeraar of verhuurder kunt voorleggen. De attest wordt alleen verrijkt door specialisten in schoorsteenreiniging.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vkamensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakdekkers