Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerwijzer.nl
Dakdekkerwijzer.nl

Loodslab vervangen

Dakbedekking en alle onderdelen op het dak worden van verschillende materialen gemaakt. Lood is één van die materialen. De plekken waar lood gebruikt wordt, wordt ook wel ‘looddelen’ of ‘loodslabben’ genoemd. De functie van een loodslab is het voorkomen van lekkages. Lood kent t.o.v. andere materialen vele voordelen.

Wanneer een loodslab vervangen?

De functie van een loodslab is het voorkomen van lekkages. Wanneer de tijd verstrijkt verliest ook lood als materiaal zijn kracht. Vooral wanneer de levensduur bereikt of bijna bereikt is. Als een loodslab niet meer lekkages kan voorkomen moet het vervangen worden. Het dak moet op deze manier opnieuw waterdicht gemaakt worden.

Wat kost het vervangen van loodslabben?

Lood is geen goedkoop materiaal. Je betaalt al voor 1 meter lood zo een €200. Toch wordt er voor lood gekozen, omdat lood ook vele voordelen kent. Het is te vervangen in grote meters wat handig is als je grote stukken moet afwerken. Daarnaast is lood ook nog eens een milieuvriendelijk materiaal.

De levensduur van lood ligt tussen de 30 tot 40 jaar. Wanneer lood zijn de levensduur begint te bereiken kun je verwachten dat het scheurt. Dan moet de loodslab dus vervangen worden.

Wat kost lood?

Het vervangen van loodslab is geen moeilijke werkzaamheid, maar is aan te raden om het door een ervaren dakdekker te laten doen. Dit omdat het een nauwkeurig klusje is. Hieronder vind je een tabel wat de prijs van lood in centimeters aangeeft. Echter moet je daar nog bovenop arbeidskosten berekenen. Een dakdekker vraagt €30 tot €45 per uur; meer over de kosten per uur.

Lood Gemiddelde prijs (inclusief btw)
20 cm €50
25 cm €55
30 cm €65
40 cm €82,50
50 cm €100
100 cm €200

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vkamensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers