Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerwijzer.nl
Dakdekkerwijzer.nl

Dakshingles

Dakshingles zijn een soort dakbedekking en komen in verschillende materialen. Een voorbeeld is bitumen. Bitumen dakshingles zijn onderhoudsvrij, duurzaam en eenvoudig in gebruik. Je ziet ze vaak op woningen in de VS.

Je kunt 2 soorten dakshingles terugzien op daken, namelijk:

  • Dakshingle easy
  • Dakshingle rechthoekig

Soorten dakshingles

  • Dakshingles easy: zijn erg eenvoudig aan te brengen. De plaatsing gebeurd overlappend. De shingles zijn aan de bovenkant aan elkaar verbonden. De onderkant van de shingles hebben het uiterlijk van losse dakpannen. Hoewel het makkelijk te leggen is ogen ze niet heel natuurlijk.
  • Dakshingles rechthoekig: deze shingles zijn geschikt om het tegen een schuin dak te bevestigen. Het wordt met nagels in de hoeken vastgezet. De plaatsing gebeurt om en om, net als het plaatsen van bakstenen. De rechthoekige shingles zijn lastiger te bevestigen dan de easy shingles. Bij een defect aan een rechthoekige shingle hoef je alleen die te vervangen en niet het hele dak!

dakshingels

Op tuinhuisjes en veranda’s kan de doe-het-zelver zelf gemakkelijk shingles aanleggen

Prijzen dakshingles

De prijs van een dakshingle is afhankelijk van het model: easy of rechthoekig. Hieronder vind je een tabel waarin je richtprijzen kunt vinden. De prijzen kunnen per dakdekker anders uitvallen.

Soorten dakshingles Per welke eenheid is de prijs berekend Prijs
Dakshingles easy Per m2, lengte 80,8 cm en breedte 33,6 cm Ongeveer €7 tot €9 euro
Dakshingles rechthoekig Per m2, (shingles zijn verpakt per 3 vierkante meter) Ongeveer €13 tot €15 euro

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vkamensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers