Daken

Er zijn heel veel soorten daken. Elk dak is weer gemaakt van een ander materiaal en zijn er zowel voordelen als nadelen bij elk van deze producten. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte bouwmaterialen in Nederland.

Bitumen daken
Het is een vorm van dakbedekking wat voor een watervaste bescherming zorgt voor een plat dak. Zoals gezegd wordt deze vorm van dakbedekking het vaakst toegepast op een plat dak. Maar ook een dak met een lichte helling is geschikt voor een bitumen dakbedekking. Bitumen dakbedekking staat ook wel beter bekend als roofing. Een bitumen dakbedekking biedt vele voordelen. Het is zeer duurzaam en gemakkelijk om te verwerken. Daarnaast is het van nature ook nog eens waterdicht. Er zijn verschillende manieren om een bitumen dak aan te brengen. Lees verder op pagina bitumen daken.

Wat zijn de dakdekker kosten?

Maak gebruik van onze offerte service om in contact te komen met lokale dakdekkers. Laat uw gegevens achter en kom direct in contact met dakdekkersbedrijven. Deze dienst wordt u gratis en vrijblijvend aangeboden.

Zinken daken
Zink wordt veel gebruikt in legeringen. Zo kan het dus ook op het dak van uw huis terecht komen. Zink heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het metaal heeft namelijk een blauwe kleur, maar kan flink heet en rood worden. Daarnaast is zink een zeer goede geleider. Lees verder op pagina zinken daken.

Dakpannen
Tegenwoordig kunt u veel huizen met dakpannen zien. Een dakpan is een stuk gebakken klei of gevormd beton en geeft de dakbedekking een bepaalde uitstraling. Kijk op pagina dakpannen voor meer informatie.

Leien daken
Leisteen wordt gebruikt voor dakbedekking. Het is een metamorf gesteente. Het wordt gekenmerkt door een dominante foliatie. Daardoor heeft leisteen een splijting. Veel kerken hebben een leistenen dak. Maar het is ook mogelijk om een huis een leistenen dak te geven. Er zijn verschillende soorten leisteen. Kijk op pagina leien daken voor meer informatie hierover.

Dakdekker informatie
Een nieuw dak plaatsen, bij bestaande huizen zal het dak een keer in de zoveel tijd vervangen moeten worden. Maar als u een nieuw huis aan het bouwen bent, zult u ook een dak nodig hebben. U kunt hiervoor dan een dakdekker inschakelen. Een dakdekker is een specialist op het gebied van daken. Lees verder op pagina dakdekker informatie.