Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerwijzer.nl
Dakdekkerwijzer.nl

Hoe kies je een dakdekker?

Het dak heeft een erg belangrijke functie. Het beschermt je woning tegen neerslag en je muren tegen vocht. Zijn er problemen met je dak, dan kan dit grote schade aanrichten als je hier niet tijdig iets aan doet. Daarom is het belangrijk dat je snel de hulp inschakelt van een dakdekker. Maar hoe vind je de beste persoon voor jouw klus?

Offertes vergelijken

De enige manier waarop je de juiste persoon zal kunnen vinden is door grondig marktonderzoek te verrichten. Dit doe je door contact op te nemen met een aantal dakdekkers uit jouw regio en deze te vragen naar hun diensten en prijzen. Ze zullen dan waarschijnlijk langskomen om de schade te analyseren en zullen aan de hand daarvan een offerte opstellen waarin ze aangeven hoeveel de werkzaamheden gaan kosten. Ook kun je daaruit aflezen hoe de uiteindelijke prijs tot stand is gekomen. Deze offertes kun je vervolgens vergelijken op de onderstaande criteria om er voor jou de beste kandidaat uit te filteren.

1. Kwaliteit

Wat voor de één belangrijk is, kan voor de ander minder belangrijk zijn, maar kwaliteit staat bij velen toch wel hoog op het lijstje. Dit is kwaliteit van het afgeleverde werk, maar ook de materialen die de dakdekker gebruikt moeten kwalitatief in orde zijn. Je kunt dit op verschillende manieren controleren. Ten eerste kun je kijken of de dakdekker lid is van een vakvereniging, ten tweede kun je kijken naar de certificering die deze heeft behaald en ten derde kun je de klantenrecensies doorlezen. Daarna moet je je een goed beeld kunnen vormen van de kwaliteit van de vakman die je voor je hebt.

zadeldak

2. De diensten

Het is ook niet onbelangrijk om te controleren wat de dakdekker in zijn offerte aanbiedt. Misschien is er wel één die een stapje verder gaat om jou tevreden te stellen. Daarnaast kan het zijn dat er bepaalde uitgaven niet op de offerte zijn vermeld maar waar je wel mee te maken zal krijgen, zoals voorrijkosten, steigerhuur en containerhuur. Controleer dus niet alleen wat de dakdekker aanbiedt te doen, maar ook of alles wordt vermeld.

3. De garantie en nazorg

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond is de dakdekker nog niet met je klaar. Als het goed is wordt er garantie gegeven over de afgeleverde werken en hoe beter deze garantie, hoe meer de vakman zelf is overtuigd van zijn eigen kwaliteit. Ook kan het zijn dat de dakdekker je een onderhoudscontract aanbiedt. Hij zal dan periodiek langskomen om je dak volledig schoon te maken en repareren. Hiervoor betaal je natuurlijk een bepaald bedrag, maar je kunt er de levensduur van de dakbedekking aanzienlijk mee verlengen.

4. De prijs

Het kan zijn dat er voor jou één criterium het belangrijkste is en de dakdekkers die hier het beste op scoren hebben waarschijnlijk je voorkeur. Misschien zoek je wel iemand die op alle punten goed scoort. De dakdekkers die er voor jou uitspringen ga je vervolgens vergelijken op de prijs. Zo vind je degene die jou het beste pakket aan kan bieden en hier de gunstigste prijs voor vraagt.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vkamensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers