Kosten in 2019

Wanneer u een nieuw dak nodig heeft, of u wilt onderhoud aan uw huidige dak uit laten voeren, dan wilt u uiteraard weten wat een dakdekker precies kost. Vaak berekent een dakdekker zijn kosten aan de hand van vierkante meters. Soms berekent een dakdekker ook een prijs per uur. De prijzen kunnen per dakdekker wel flink verschillen. Sommige dakdekkers richten zich meer op vervanging van daken, terwijl anderen juist meer gaan voor onderhoud. Wanneer u graag geld wilt besparen, doet u er goed aan om offertes aan te vragen en deze vervolgens te vergelijken.

Berekenen van de prijs
Wanneer een dakdekker een prijsopgaaf doet, zal er gekeken worden naar een tweetal dingen. Als eerste is het gekozen materiaal van belang. Ten tweede is de oppervlakte van belang. Dat wil zeggen hoe groot het oppervlak is dat de dakdekker moet bedekken. Aan de hand daarvan zal een prijsopgaaf gedaan kunnen worden. Vaak zal er dan een prijs per vierkante meter worden berekend. Uiteraard hangt aan de materialen een prijskaartje, maar ook zal er een uurtarief berekend worden. Het uurtarief van een dakdekker ligt vaak tussen de €30 en €60. Het is dus goed mogelijk dat er flink wat verschil zit in prijsopgaven van verschillende dakdekkers. Het is aan te raden om prijzen met elkaar te vergelijken, zodoende kunt u tot een goedkope oplossing komen voor een nieuw dak.

Indicatie van de kosten per m2 in 2019:

  • Dakpannen: 30 euro en 70 euro per m2
  • Bitumen: 55 euro en 80 euro per m2
  • EPDM: 50 euro en 85 euro per m2
  • PVC: 45 euro en 70 euro per m2
  • Riet: 85 euro en 105 euro per m2
  • Groen: 45 euro en 65 euro per m2

Dit zijn de prijzen per m2 maar zijn de kosten afhankelijk van een aantal factoren.

Vraag naar de exacte kosten.

Wat zijn de dakdekker kosten?

Maak gebruik van onze offerte service om in contact te komen met lokale dakdekkers. Laat uw gegevens achter en kom direct in contact met dakdekkersbedrijven. Deze dienst wordt u gratis en vrijblijvend aangeboden.

Bekijk ook…
> Kosten dakdekker
> Certificaten dakdekker
> Dakbeheer dakdekker
> Voordelen dakdekker
> Nadelen dakdekker
> Dak renoveren
> Dakdekker offertes