Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerwijzer.nl
Dakdekkerwijzer.nl

Zelf doen of een dakdekker inhuren?

Dakdekkers zijn specialisten die je dakbedekking repareren of vervangen. Deze zijn in staat een vrij specialistische klus voor je uit te voeren waar niet iedereen kaas van heeft gegeten. Je dak vormt een fundamenteel onderdeel van je woning en beschermt deze tegen weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Problemen met je dak kunnen dan ook grote schade aanrichten. Als jouw dak gerepareerd moet worden dan heb je de keuze dit zelf uit te voeren of om hier een specialist voor in te schakelen. Uitbesteden wordt eigenlijk weinig gedaan en daar zijn goede redenen voor.

1. Veiligheid

Allereerst is er de veiligheid van jou en de mensen met wie je werkt. Door dakwerken zelf uit te voeren moet je op hoogte werken en het is dus erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je veiligheidsmaatregelen treft. Doe je dit niet, dan is er altijd het risico op een val en een verwonding. Daarnaast zal je op een schuine ondergrond met materialen moeten gaan sjouwen, wat je balans in de war brengt en wat extra risico’s met zich meebrengt. Dakdekkers weten precies hoe ze dit moeten doen en weten ook hoe ze zichzelf veilig kunnen stellen.

luchtfoto

2. Kwaliteit

Een slecht dak kan funest zijn voor je woning. Als je werkzaamheden aan je dak laat uitvoeren dan wil je er dus zeker van zijn dat deze kwalitatief worden uitgevoerd. Het is niet de bedoeling dat de dakpannen later weer van je dak afwaaien of dat het dak lek blijkt te zijn. Als jij de werkzaamheden zelf uitvoert is er altijd de kans dat je foutjes of verkeerde beslissingen maakt. Een ervaren vakman zal hier veel minder mee te maken hebben. Als de kwaliteit van jouw dak voorop staat, dan is het misschien beter om de werkzaamheden door een dakdekker te laten uitvoeren.

3. Garantie

Een dakdekker zal je garantie geven over het afgeleverde werk. Dat kan goed van pas komen, want iedereen kan een foutje maken. Blijken er nadat de klus is afgerond nog problemen te zijn, dan zal de dakdekker deze gratis komen verhelpen omdat je garantie hebt. Ga jij zelf op je dak aan de slag, dan zal je geen garantie krijgen over jouw werk en zal je de kosten voor de reparatie zelf moeten dragen.

Zelf doen? Of toch laten doen?

Dit gezegd hebbende, zijn er natuurlijk ook situaties waarin een ervaren klusser de werkzaamheden zelf op zou kunnen pakken. Het leggen of repareren van een plat dak is bijvoorbeeld makkelijker. Hierbij is het erg belangrijk dat de dakbedekking goed aansluit en dat je de afwatering goed plaatst. Ook kleinere klussen op een hellend dak zou je zelf kunnen doen, zoals het terugplaatsen van dakpannen of het opnieuw voegen van je schoorsteen.

Als jij enige doe-het-zelf ervaring hebt, dan kun je waarschijnlijk zelf wel inschatten welke klus je wel en welke je niet kan oppakken. Schenk je hierbij voldoende aandacht aan je veiligheid, dan zal dit vast en zeker goed komen. Het is echter wel een feit dat weinig mensen dakwerken zelf doen en dat de meeste besluiten om dit te laten uitvoeren door een daarvoor opgeleide dakdekker.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vkamensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers